Huisje 1:48

Het is januari 2013 als ik bij een vriendin een leuk 1:48 huisje zie. Echt zo'n project voor druilerige winterdagen en door het formaat ook te overzien. Mijn vriendin vertelt dat in P&M nummer 77 van 2005 een artikel staat van Ria Odijk over het maken van een Oudhollands huisje. Als extra zit er een kartonnen bijlage in het blad die je kunt gebruiken als bouwplaat voor een huisje van karton. Ik heb gekozen voor 3 mm dik hout in plaats van karton.

Wel gebruik ik het voorgedrukte behang en de vloeren. De plafonds schilder ik wit. Voor de buitenkant print ik bakstenen van de site www.printmini.com Op het dak maak ik dakpannen (leien) van zwart karton. Het ziet er nu nog strak en saai uit maar dit is de basis.

 

 

De inrichting is redelijk snel klaar met kant en klare setjes meubeltjes 1:48 gekocht bij Bibian's in Venlo www.poppenhuis.com. De spulletjes zijn van plastic maar met wat verf en stof kun je er toch een eigen gezicht aan geven. Alleen een goede foto maken van deze kamertjes valt nog niet mee. Dus deze keer niet zo'n mooie foto's helaas.

Het is nog niet helemaal naar mijn zin, nog wat leeg hier en daar, maar nu is de buitenkant aan de beurt.

Om een idee te geven hoe groot, of hoe klein, dit huisje is heb ik er een tube tandpasta naast gezet! Ik kreeg namelijk de vraag hoe groot dat huis dan was. Nou zo groot dus....

 

     
       
 

 

Zondag 3 maart maak ik dit project verder af. De voorgevel krijgt een voordeur en ramen. Aan een zijgevel bevestig ik een regenpijp. Die maak ik van een stokje met daaromheen een stukje "krimpkous". Dat is een soort limonaderietje van rubber dat als je het warm maakt met de fohn naadloos om het stokje krimpt. Prima regenpijp toch...

Omdat je het regenwater niet zomaar kunt laten weglopen regel ik nog een regenton. Verder wat groen om het verder aan te kleden.

Aan de andere zijgevel een straatnaam en klaar is het.

     

Nou klaar, tot ik op de beurs in Apeldoorn op 6 april weer iets leuks zag. Petite Properties www.petite-properties.com verkocht hele leuke bouwpakketjes in schaal 1:48. Ik was meteen weg van de rozenboog en het vogelhuisje. Voor weinig geld zo'n leuk resultaat!

 

Zou het nu af zijn?