Grieks Restaurant

 

 

In februari 2003 voer ik het plan uit waarmee ik al een poosje rondloop: ik begin een restaurant!

Het moet een Grieks restaurant worden met terras. Dus eerst bladeren in allerlei tijdschriften en foto's bekijken en dan een tekening maken.

Ik kies ervoor alleen de voorgevel van het restaurant te maken en verder het terras.

Het valt nog niet mee om slordig te werken!

Ik wil namelijk bijvoorbeeld de verlichting zo maken als in zuidelijke landen: draden en aansluitingen gewoon in het zicht.

Ook de pergola moet een beetje schots en scheef zijn. En op de houten vloer slijtage plekken en geknoei.

Ik maak de bank en de kast helemaal zelf. Het zijn mijn eerste werkstukken gemaakt met mijn zaagmachine.

   

Maart 2013. Het blijft maar slecht weer dus veel tijd om te knutselen. Er ligt al jaren een plastic vuilnisbak in mijn mandje. Paars met roze wielen, maar wel de juiste afmeting. Mijn vriendin kocht een aantal van deze kliko's bij Jamin gevuld met snoepjes. De wielen kunnen eraf dus dat is ideaal om te schilderen. Humbrol heeft precies de goede kleur groen en deze verf pakt meteen op het plastic. De wielen zwart en klaar. Nog even vullen met vuilniszak en afval en weer een project af. Een restaurant kan immers niet zonder afvalbak.

Een paar jaar geleden kocht ik bij glasblazer Leo Reijnders een aantal chianti flessen. Ik bekleedde deze met raffia en plakte er een etiketje op. Geen eigen idee maar uit DHN. Het resultaat ziet er best echt uit.