Antiekwinkel

 

december 2014

 

Een nieuw project. Een knutselvriendin gaat kleiner wonen en ik kreeg van haar een winkeltje. De winkel is nog helemaal leeg, alleen behang op de muren. Leuke uitdaging. Wat voor winkel gaat het worden en hoe ga ik die inrichten.

Ik ben eruit. Het wordt een antiekwinkel. Gewoon omdat ik dat een leuk idee vind maar ook om allerlei spulletjes die ik heb verzameld door de jaren nu eens een plaatsje te geven.

 

Het verhaal bij de winkel heb ik ook al verzonnen. De eigenaresse is een oudere dame die allerlei dingen verzamelt die ze leuk vindt maar die niet zo'n talent heeft voor de verkoop. De winkel is door de jaren dan ook steeds voller geworden met allerlei objecten. Zelf noemt ze haar winkel "De Verleiding"........

Daar kan ik me dus helemaal in uitleven. Wordt vervolgd.

 

032A.JPG 031A-1.JPG

 

April 2015

 

De muren van de winkel zijn intussen wit geworden. Ik heb ze bewerkt met muurvulmiddel, opgebracht met een spatel. Verder is er rechtsachter een halletje gemaakt. Daardoor lijkt het of er nog iets achter de winkel is. Links heb ik een bordesje gemaakt met een nepdeur.

Heel enthousiast ben ik aan de gang gegaan. Mijn werktafel lijkt wel een slagveld want ik heb alle doosjes, laatjes en zakjes tevoorschijn gehaald die ik in de loop van de jaren heb verzameld. Van alles kan ik in dit project gebruiken.

 

033-3.JPG 

 

 

 

Zoals je ziet heb ik boven de deur een schapje gemaakt met daarop allerlei potjes en bakjes.  Wat nepgroen geeft net iets meer aankleding. Achter de deur plakte ik een afbeelding van een gang, gevonden op internet. Dat geeft diepte. Ook zit er achter de deur een klein lampje. Het stukje balustrade was over van mijn grote huis en komt nu ook van pas.

 

 

 

 

   

 

 

Ik zal wat foto's plaatsen zodat jullie op de hoogte blijven van de vorderingen.

 

 

034A-5.JPG           036A-3.JPG

 

037A-3.JPG           035A-3.JPG

 

Het paneel onder het grote schilderij is een simpel plaatje hout met daarop een metalen ornament met daaromheen een papieren sierrandje. Het geheel heb ik gebeitst in de kleur "schors". Ik vind het prachtig geworden. Het ornament en het randje kocht ik bij Elsner von Gronow op de beurs in Ulft.

www.elsnervongronow.de

Het kastje aan de muur met de teil erin is een kit van Jacomine Mink www.jacominis.com

Van een heleboel dingen weet ik niet meer waar ik ze gekocht heb en er zijn ook zelfgemaakte dingen bij, zoals de grote kuifspiegel.

Ik houd jullie op de hoogte want er wordt hard gewerkt aan deze winkel.

 

Na een paar weken waarin ik niet toekwam aan de hobby ben ik weer begonnen. Het bankje en de grote tafel die ik heb toegevoegd, waren cadeautjes bij de eerste afleveringen van het Del Prado huis. Ze waren glanzend rood maar dat vond ik echt lelijk en niet passen bij de rest. Dus pimpen maar!

 

001.JPG       002.JPG   003.JPG

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb